Безкоштовна доставка при оплаченому замовленні від 800 грн! Акційні знижки актуальні тільки за умови замовлення на сайті
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
Укр
0
Мій кошик

Матча

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Чай відкриває світ смаків і ароматів, які можуть порадувати ваші почуття і запропонувати безліч переваг для здоров'я.

Незалежно від того, чи любите ви чорний міцний чай або вибираєте трав'яні тізани, їх смаки і аромати практично безмежні.

Навіть чорні чаї можуть похвалитися новими смаковими характеристиками в залежності від того, де вирощуються листя і який процес їх виробництва. Не бійтеся експериментувати і пробувати різні сорти чаю з тисячами смаків, ви обов'язково знайдете те, що вам сподобається.

Мало хто знає, що всередині цього, здавалося б, простого напою ховаються тисячі років історії, традицій, культури, промисловості і науки.

Будучи таким величезним торговим продуктом, він зіграв дійсно велику роль у багатьох міжнародних відносинах. Взяти хоча б Тайвань. Якийсь час це була голландська колонія, а потім там були китайці, а потім там були японці. З тайванськими улунами ви дійсно можете побачити вплив всіх трьох культур.

Хочете вірте, хочете ні, але всі чаї походять з однієї і тієї ж рослини.

Будь то білий чай, зелений чай, чорний чай або улун, всі вони ростуть з Camellia sinensis. Існує два основних види: Camellia sinensis sinensis і Camellia sinensis assamica. Camellia sinensis assamica зростає більше в Індії і Шрі-Ланці, а також в Кенії. Сорт Sinensis sinensis - це сорт, який ви знайдете в Китаї, В'єтнамі, Кореї та Японії.

Також відомий, як чайне рослина (Camellia sinensis) - це невеликий вічнозелений чагарник або дерево. Його листя і листові нирки є частинами, які в кінцевому підсумку виявляються у вашій чашці.

Це означає, що трав'яний чай - технічно не чай ... Трав'яний чай насправді не чай в прямому сенсі цього слова, оскільки він не походить від всемогутньої Camellia sinensis. Замість цього зазвичай суміш листя, коріння, квітів або кори з будь-якої кількості їстівних рослин.

Все про окислення

Навіть якщо вони походять від одного і того ж рослини, будь-який, хто спробував їх, знає, що у зеленого чаю, білого чаю, улун і чорного чаю є свої відмінні риси. Ось де починається окислення. Після того, як комбайн зриває листя або нирки, вони переробляють обрізки в висушені, круті маленькі пакети, які ми знаємо і любимо. Кількість кисню, яким він піддається під час цього процесу, допомагає визначити остаточну класифікацію чаю.

Зелений чай можна порівняти з легкою смаженою кавою. Кава - це дійсно хороший аналог. Він дуже легко пропарений, досить, щоб убити ферменти і зупинити процес окислення, вона зберігає зелений лист.

Чорний чай більше схоже на темну обсмажену каву. Его висушують протягом дуже довгого часу. Такий чай проходить набагато більш інтенсивний виробничий процес.

Білий чай - наймолодший і ніжний.

Зелений чай, чорний чай і улун, як правило, роблять з листя рослини. Але білий чай, це щось особливе.

Білий чай - це маленькі дитячі бутони. Якщо ви можете уявити маленьку пухнасту горошину, ось як виглядає чайне рослина, коли його тільки починають збирати. Потім його обробляють, як зелений чай.

Оскільки білий чай зірваний на такий молодий стадії і майже не піддається окисленню, білий чай цінується своїм м'яким свіжим ароматом.

Рівень кофеїну

Багато людей пов'язують чорний чай з високим вмістом кофеїну, але насправді це не так. Більшість чайних компаній на Заході використовують метод, званий CTC або Cut-Tear-Curl, де чай в основному подрібнюється до тонкощі тютюну, при цьому всі листя розбиваються на дуже маленькі шматочки. Це робить смак напою більш інтенсивним, але тільки тому, що в воді більше листя.

Чай насичений корисними антиоксидантами

Всі чаї містять антиоксиданти, але в білому, зеленому і чорному чаї міститься різна кількість. Зелений чай і білий чай є кращими в такому випадку, як епігаллокатехін або ECGC, який є дійсно потужним антиоксидантом, який ви бачите в екстрактах і добавках.

ECGC - це катехін, тип фенольного з'єднання, яке має високу антиоксидантну активність і тому пов'язано з цілим рядом переваг для здоров'я людини, включаючи поліпшення роботи серцево-судинної системи та імунної системи. Улун і чорний чай обробляються в більшій мірі, ніж їхні легені "родичі", тому вважається, що вони мають трохи нижчі рівні антиоксидантів, а саме, менше ЕКГ, на той час, коли вони потрапляють в наші чашки.

Вгору