Справжня кава виходить тільки після правильної термічної обробки зерен. Від зміни найменших її нюансів буде залежати смак, аромат і інші характеристики напою. Такий важливий технологічний процес, як обсмажування кави, в Україні професійно виконують фахівці нашої компанії Coffee Me. Вони володіють усіма тонкощами майстерності перетворення зеленого зерна в вишуканий напій.

Професійне обсмажування кави в компанії Coffee Me

Вважається, що навчитися мистецтву обсмажування кавових зерен можна тільки на власному досвіді, досягнувши інтуїтивного відчуття правильності виконуваних дій. Важливо також прислухатися до рекомендацій висококласних фахівців в даній сфері.

Краще обсмажування - у нас

Наші співробітники мають неабиякі вершин у майстерності обсмаження кави, але не припиняють удосконалювати свої вміння. Це дає їм можливість пропонувати кожному любителю кави по-справжньому елітний напій на його смак. Обжарку кавових зерен вони виробляють на найсучаснішому обладнанні. На наших складах кави ніколи не зберігається занадто довго. Ми закуповуємо нову партію безпосередньо з плантацій. Поступив до нас кава ми відразу піддаємо обсмажуванні і реалізації. Тому ми можемо гарантувати ідеальну свіжість пропонованого нашим покупцям кавового напою.

Навіщо обсмажувати каву?

Професіонали радять для початку усвідомити, навіщо виконується обсмажування кави. У Києві, Львові, Одесі та інших куточках України покупці отримують переважно вже оброблений продукт. Але не всі знають, що завдяки обсмажуванні їм вдається пробудити зерно, розтопити його ефірні масла і досягти найбільш підходящого стану, при якому подрібнений кави буде щедро віддавати всі свої смаки і аромати.

Як виконується обсмажування?

Такий процес, як професійне обсмажування кави, виконується в ростері. Це спеціальна піч у формі барабана. Він рівномірно обертається, що призводить до інтенсивного перемішування кавових зерен. Розмір пристрою вибирається з урахуванням обсягів виробництва. Спеціальний датчик дає можливість контролювати процес обсмажування. Щоб перевірити ступінь готовності, кілька зерен витягується з печі совком. Термічно оброблений кави охолоджується під потоком холодного повітря. Важливо пам'ятати, що обсмажування кави - бізнес досить складний і небезпечний. При порушенні технології може статися аварійна ситуація або зіпсуватися сировину. наприклад, пережарене зерно стає занадто гірким, оскільки в ньому підгорає цукор.

Що відбувається з зерном?

Під дією високих температур зелене зерно віддає вологу, збільшуючись в розмірі. Своїм коричневим відтінком, солодкуватим ароматом і смаком кави зобов'язане сахарозі. Адже при обсмажуванні вона набуває консистенції карамелі. Зерно під час такої обробки змінюється в структурі, на його поверхні проступають ефірні масла, які виділяють неповторний аромат. Специфічний кавовий запах обумовлює також кафеоль, що утворюється в зернах, на які впливає обсмажування. Каву замовити з доставкою можна після якісної термічної обробки через наш інтернет-магазин Coffee Me. Ми пропонуємо продукт після так званого «другого бавовни», який свідчить про досягнення зерном оптимальної консистенції. Це відбувається при температурі близько 230 градусів, коли цукор вижарюється, а кава темніє.

Яким буває обсмажування?

Правильно виконана термічна обробка розкриває кращі властивості кави. А ось в протилежному випадку може зіпсуватися вся партія зерен. Важливо враховувати, що кожен сорт потрібно обсмажувати в оптимальних для нього умовах. Це пов'язано з тим, що різні зерна по-різному реагують на високу температуру. Можна досягти унікальних смакових характеристик напою, якщо використовувати в одній суміші кави з різним ступенем обсмажування. Але якісний результат можливий тільки внаслідок нескінченних експериментів і дегустацій. Також характеристики напою залежать від того, які використовувалися способи обсмажування кави. Найпоширеніші види термічної обробки кавових зерен:

  • Легка;
  • Середня;
  • Віденська;
  • Сильна;
  • Іспанська.

Варто зауважити, що для еспресо використовується віденська обсмажування - помірна, із залишками солодощах не перепаленого цукру. А любителям терпкого міцної кави з тривалим післясмаком сподобається іспанська обсмажування. Але це далеко не всі нюанси такої обробки кавових зерен. Більше дізнатися про неї, а також вибрати оптимальний для себе варіант кави ви зможете за допомогою наших консультантів на сайті Coffee Me.