5 березня 2020 запрошуємо Вас пройти "курс баріста базовий-інтенсив"

Акційна вартість 1 денного курсу становить 2500 грн.

Для реєстрації учасника, необхідно зв'язатися з нами за безкоштовним номером телефону 0 800 300 442, що повідомити контактні дані учасника, а так само внести передоплату, або перейти за посиланням та сплатити за навчання онлайн:  

 

Придбати курс навчання

 

Курс будуть проводити власники сертифікатів SCA.

Адреса проведення заходу:

Київ, вул. Шахтарська 5.

Графік проведення заходу:

з 10:00 - 18:30 (обід 1 годину).

Програма заходу:

Ботаніка Арабіка і Робуста
- відмінності;

- терруар;

- види арабіки та робусти;

- будова зерна;

2. Методи збору врожаю

- методи обробки зерна;

- ступеня обсмаження;

3. Будова кавомашини і кавомолки

Обслуговування кавоварки та кавомолки

4. Бариста хто це?

Етапи приготування еспрессо

(Помел, закладка, екстракція)

Оцінка якості еспресо (практика)

Види кавових напоїв (три базових напою)

Техніка роботи з молоком (практика)

Базовий малюнок (серце) (практика)

Альтернативні методи заварювання кави

5. Короткий вступ в кавовий бізнес (відкриття кав'ярні з нуля)

6. Тестування; Практика тестування;

 

Курси бариста - можливість дізнатися більше про чудовий напій

Якщо ви давно хотіли освоїти нову професію, дізнатися більше про кавовому напої, різних варіаціях його приготування, значить, курси бариста - це саме те, що вам потрібно! Навчання в Coffee Me допоможе дізнатися нову інформацію про мистецтво кавоваріння, поглибити знання, дізнатися секрети приготування базових кавових напоїв. Курси в Coffee Me однаково корисні новачкам, які тільки планують освоїти цю професію, і бариста, які хочуть отримати нові знання і досвід.

Записатися на курси бариста варто, якщо ви хочете відкрити свою справу: невелике кафе, мобільну кав'ярню, кофемобіль. Аспект відкриття кафе з нуля дуже важливий, тому в рамках навчання йому приділяється особлива увага.

Програма курсів побудована таким чином, щоб розкрити всі нюанси і важливі моменти в роботі бариста. Відкриває курс ознайомлення з особливостями і відмінностями сортів кави, арабіки та робусти, їх відмінності, пропорції в приготуванні різних кавових напоїв, будова зерна.

Хоча кавові зерна класифікуються тільки на два сорти, однієї тільки арабіки налічується більше 1200 смаків і відтінків. Арабіка в сумішах відповідає за витончений смак і характерний аромат. Додавання робусти в суміш надає фортеці і гіркуватості. Тому в мистецтві кавоваріння дуже рідко використовуються чиста арабіка і робуста. Як їх правильно змішувати між собою, ви дізнаєтеся на курсах.

Другим етапом навчання є методи обробки кавового зерна, ступеня обсмаження. На аромат і смак кави впливають не тільки обсмажування, а й сорт кави. Зерна різних сортів, прожаренние однаково, розкриваються абсолютно по-різному.

Зерна слабкою обсмаження, світло-жовтого відтінку, мають більш різкий смак і кислинку. У міру обсмажування, руйнуються оксиди, в зернах зменшується концентрація кофеїну, смак розкривається краще. Занадто пережарені зерна додають напою вугільний присмак, без кислих ноток.

Світла обсмажування зерен дає легку насиченість, характерну кавову кислинку. Середня прожарка дозволяє домогтися легких, солодко-гірких ноток, повного смаку і кислих ноток. Зерна середньо-темного обсмаження дають виражені солодко-гіркі нотки, більш насичений смак і кислинку.

Зерна темного обсмаження (використовуються для приготування еспрессо) дають виражений солодкий і гіркий смак, мінімальна присутність кислинки. У всіх людей різні вподобання - комусь подобається пережарені зерна і відсутність кислого смаку, хтось цінує м'який, ніжний смак і кислинку. Тому так важливо знати всі нюанси обсмажування зерен.

Особливості базового курсу навчання

Обов'язковим пунктом навчання є докладне вивчення конструкції кавомолки та кавоварки, особливості обслуговування цих машин. Бариста повинен досконально володіти навичками обслуговування цих апаратів, що дозволить готувати смачні напої.

Особливу увагу в процесі навчання приділяється еспресо - напою, який є базовим. У приготуванні еспресо існує три базових поняття: помел, екстракція і закладка. Регулюючи ці показники, змінюючи температуру і силу обробки, помел, можна отримати напій з різним смаком і ароматом. Важливо правильно підібрати екстракцію, відповідну сорту кави і виду напою. Знання цих тонкощів допоможе досягти досконалості в приготуванні кави.

Після практичних занять майбутні бариста зможуть пройти практику в таких напрямках:

  • Оцінка якості еспресо;
  • Робота з молоком, створення базових малюнків;
  • Тестування напоїв.

Навчання на курсах бариста буде корисним не тільки бажаючим почати власний бізнес, а й просто краще пізнати всі нюанси приготування кави.

Курси проводяться за адресою вул. Шахтарська 5, з 10:00 до 18:30 (з перервою на обід). Записатися на навчання можна по телефону 0800300442. Також ви можете перейти по посиланню і оплатити навчання онлайн. Курси проводять власники сертифікатів SCA.